De zeven werken van barmhartigheid behoren tot de grote tradities binnen de kerk: hongerigen spijzen, dorstigen laven, … Het zevende werk van barmhartigheid vinden we niet terug in het Evangelie, maar werd in 1207 toegevoegd door paus Innocentius III: de doden begraven.

 

Iedere cultuur en religie omgeeft het afscheid nemen van overledenen met symbolen, zo ook de Kerk.

Bij een kerkelijke uitvaart vertrouwen we de overledene toe aan Gods barmhartigheid, bidden we om ontferming over de tekorten die er waren en krijgen we woorden van troost en hoop aangereikt.

Of de uitvaart nu plaatsvindt met een eucharistieviering of een gebedsdienst: altijd staat het gelovige aspect voorop. Natuurlijk is er ook plaats voor een persoonlijke invulling in overleg met de priester of diaken die de uitvaart doet.

De kerkgebouwen worden niet “verhuurd” voor niet-kerkelijke uitvaarten.

 

Onze parochie beschikt over een aantal kerkhoven/begraafplaatsen waar men begraven kan worden (met of zonder grafsteen), een urne bijgezet kan worden in een urnewand of urnekelder, of waar de as uitgestrooid kan worden. Ook bij een niet-kerkelijke uitvaart kan de overledene een plaats krijgen op één van onze kerkhoven.

 

Voor het afspreken van een uitvaart belt u: 06/24.50.79.21 (bij voorkeur belt de uitvaartonderneming).

 

Voor informatie over de kerkhoven en/of een afspraak over een bijzetting van een overledene belt u: 040/269.75.61 (maandag tot donderdag tussen 9.30h en 12.00h) of 06/45.71.40.50