Nieuws uit de regio

Nieuws uit de regio2023-04-08T11:57:58+02:00

Evensong Catharinakerk

In de Evensong van 21 mei zullen enkele werken van de componist Paul Ayres gezongen worden. Het bijzondere is dat de componist zelf bij de Evensong zal zijn.

Op 20 mei zal er in het Dommelhuis in Son (19.30 uur) een uitwisselingsconcert zijn met zijn ‘The City Chorus’ uit Londen en het koor ‘Een van Zin’ uit Son en Breugel o.l.v. Coen Swinkels. Een dag later zal Paul Ayres de Evensong in de St. Cathrien (16.00 uur) bijwonen.

Lees meer…

Capella Vesperale

Eind vorig jaar moest het koor dat Evensongs in de Catharinakerk verzorgt besluiten daar mee te stoppen. Door ontwikkelingen in de laatste jaren (met name de corona maatregelen) lag er veel stil en was het koor te klein geworden om verder te kunnen.

Nu heeft het koor toch een nieuwe start kunnen maken. Nieuwe koorleden zijn welkom. Daarom een uitnodiging aan wie graag engelse Hymns en koormuziek zingt om een paar keer per jaar met de Capella mee te zingen. Wie interesse heeft kan het melden bij Bert Jan van Haarlem, mail: bjvanh57@gmail.com

tel. 040 2366339.

Lees meer…

Open Huis: middagpauzeviering met orgelmuziek

Een rustpunt, van ongeveer 30 minuten, midden op de dag, mooi moment voor bewustwording en zelfreflectie. De viering heeft een overzichtelijke indeling :

Psalmlezing, gebed, schriftlezing en voorbeden, afgewisseld met orgelmuziek.
Lees meer…

Ga naar de bovenkant