Voorbereiding Eerste Communie en Vormsel.

 

Eerste Communie.

Als je kind deelneemt aan de groep Kiezels, krijgt het daar de voorbereiding op de Eerste Communie. Als hij of zij eraan toe is, kiezen we samen met de ouders een zondag én de kerk waar je kind de Eerste Communie ontvangt.

.

Vormsel.

Als je kind deelneemt aan de groep Rocks, krijgt het daar de voorbereiding op het Vormsel. Als hij of zij eraan toe is, kan het Vormsel worden toegediend. Dit vindt plaats op een datum die wordt afgesproken met de ‘vormheer’, dat is de pastor die daarvoor speciaal naar Eindhoven komt. Dit is één keer per jaar.

.

Inhaaltraject.

Is je kind ouder, maar wil het toch Eerste Communie of Vormsel ontvangen, dan is er náást de deelname aan de groep een inhaaltraject bij de pastor op een ander moment.

Voorbeeld: je kind is 11 en wil Eerste Communie ontvangen. Hij of zij doet op zondagochtend mee in de groep Rocks en volgt daarnaast op een ander moment het inhaaltraject.

 

Instromen

Er zijn twee momenten per jaar om in te stromen. In september bij het begin van het nieuwe schooljaar en in februari.

.

Daar wil je bij horen!

Als je interesse hebt om mee te gaan doen met PetruSamen, meld je dan aan via het aanmeldformulier op deze website, dan nemen wij contact met je op. Via het formulier ‘ik heb een vraag’ kun je ook een vraag stellen.

Hoe ziet zo’n ochtend bij PetruSamen eruit?

Kevin is 8 jaar. Hij gaat met zijn moeder en jongere zusje naar PetruSamen.

Om 10.00 uur gaat hij naar de viering in de kerk en zingt enthousiast de liedjes mee. Hij leest ook een gedicht voor. Dat vindt hij wel spannend, maar hij probeert het toch! Om 11.00 uur is de viering afgelopen en krijgt hij limonade en een lekkere koek. Om 11.15 uur ziet hij in een zaaltje op de pastorie de andere kinderen van zijn groep. Zijn zusje gaat naar een andere groep. In de groep van Kevin doen ze een les uit de voorbereiding op de Eerste Communie.
Om 12.15 uur eten ze in de groep een krentenbol en misschien ook nog iets anders erbij. Om 12.45 uur is alles opgeruimd en wordt hij door zijn moeder opgewacht op het pleintje vóór de pastorie. Ook zijn zusje komt er al aan. Een heerlijke ochtend was dat!