Kerken

Kerken2019-04-03T22:34:41+02:00

Parochiekerk Sint Petrus

Kloosterdreef 31,
5623DB Eindhoven

Vanouds staat de parochiekerk van Woensel onder bescherming van de H. Petrus, onder de titel van Sint Petrus’ stoel te Antiochië.En omdat deze kerk niet de eerste Petruskerk in Woensel is, beginnen we met een korte beschrijving van een eeuwenlange geschiedenis, zoals die in 1907 door een ons onbekende schrijver op papier werd gezet. De Sint Petruskerk van Woensel, Eindhoven, trekt van verre de aandacht vanwege haar hoge toren.
Lees meer…

Sint Antonius Abtkerk

IJsselstraat 4,
5626 BL Eindhoven

In 1883 werd door de Achtse mensen zelf begonnen met het bakken van stenen en in 1886 was hij klaar. De kerk werd uitgebreid in 1928 en 1951.

Hoe het begon

In het gehucht Acht, dat bestuurlijk deel uitmaakt van de gemeente Woensel, is eertijds een kapel gesticht ter ere van de heilige Antonius Abt. Deze kapel wordt bediend door een priester. Na de vrede van Munster (1648) doet de kapel – die inmiddels zeer vervallen is – dienst als Lees meer…

Kapel van het Heilig Hart

Kloosterdreef 23,
5623 DB Eindhoven
De Heilig-Hartkapel (ook: Kapel van het Heilig Hart, voorheen vaak ook Kronehoefkapel genoemd), was oorspronkelijk een kapel van de Zusters van Liefde van Schijndel. Het klooster werd gesticht in 1880, en de zusters stichtten een lagere school, een naaischool, en later een verzorgingstehuis. In 1902 werd er ten behoeve van dit verzorgingstehuis een kapel gebouwd in neogotische stijl. In 1923 begon in deze kapel de devotie voor het Heilig Hart.
Na de opheffing van het klooster werd het gebouwencomplex een woonzorgcentrum, maar de kapel Lees meer…

Sint Thomaskerk

Thomaslaan 43,
5631 GK Eindhoven

De eerste steen voor deze kerk werd gelegd op 30 oktober 1966. Het ontwerp was afkomstig van het architectenbureau Taen, Nix en van Hasselt
uit Utrecht. Het betreft een lage, doosvormige structuur van witte baksteen, en een zeer bescheiden torentje uit hetzelfde materiaal, met een opengewerkte kubusvormige structuur op de top, gekroond door een bescheiden kruis. Het orgel werd in 1980 vervaardigd door de firma Pels & Van Leeuwen.

Antoniushuis

Het Antoniushuis is een woonzorgcentrum in Acht. Als parochie verzorgen wij elke zaterdagavond om 17.00 uur een Eucharistieviering in de centrale ruimte van het hoofdgebouw die voor de gelegenheid is ‘omgebouwd’ tot kapel. De viering is ook toegankelijk voor mensen die in het Antoniushuis of de aanleunwoningen wonen en ook voor parochianen van buitenaf. Daarnaast verleent de parochie ook pastorale zorg in het Antoniushuis.

Ga naar de bovenkant