‘Met mijn vriendin bezoek ik regelmatig vieringen in de kerk. Zij komt uit een katholiek gezin waar men geregeld naar de kerk gaat. Nu ik een aantal keer ben mee geweest wil ik kijken of ik ook gedoopt kan worden. Zo ben ik in contact gekomen met een groepje van mensen die zich in de parochie voorbereiden op doop of vormsel’.

 

Voorbereiding

Wanneer je als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden, ben je in onze parochie van harte welkom. Maar het gaat niet zomaar. Voorbereiding op je doop of vormsel vraagt tenminste een jaar van voorbereiding.

 

In de groep die hiertoe eens per veertien dagen bijeenkomt is aandacht voor allerlei vragen die met geloof en Kerk te maken hebben. Wellicht ook voor jouw vragen.

 

(Doop: intreden/opname in de katholieke Kerk door overgieten met water in naam van de Vader, de Zoon en de H. Geest. Vormsel: bevestiging van je doopsel binnen de katholieke Kerk bv. als je sinds je doop niet actief meer met je geloof bezig bent geweest of als je vanuit een van de grote protestante kerken overstapt naar de katholieke Kerk)

 

Aanmelden bij een van de leden van het pastoraal team die je in de kerk treft.

 

Of door rechtstreeks contact te zoeken met de begeleider van de groep.

Contactpersoon:
Henry Vermeulen, diaken
Telefoon: 06 10327085
E-mail: pastoraalteam@petrus-ehv.nl