De Petruskerk — als gebouw — moet bij de tijd gebracht worden, eigentijds gemaakt worden zodat we kunnen voldoen aan de eisen die de nieuwe tijd stelt.
Het is net als bij U thuis: de badkamer moet vernieuwd worden, er moet worden geschilderd, een paar ramen moeten worden vervangen door thermopane, er moet een nieuwe stereo-installatie komen omdat een geluidsbox het niet meer doet en de cv ketel moet er ook uit omdat je met een nieuwe de aanschaf er na 4-5 jaar al uit hebt.

.
De Petruskerk kent dezelfde problemen: De verwarming is zeer verouderd, het orgel moet worden gerestaureerd, een aantal glas in loodramen zijn kapot, de verlichting is ouderwets en moet ook nodig energiezuinig worden gemaakt.
Een klein probleem: is daar (voldoende) geld voor? We zullen het kort maken: nee, dat geld is er (nu) niet. Maar…. zou het benodigde geld bij elkaar te krijgen zijn? Het antwoord is ja! Maar alleen als we er samen de schouders onder zetten. “We” betekent het Parochiebestuur en een speciale fondsen-wervingsgroep, u en anderen die onze parochie en kerk een goed hart toedragen.
Die fondsen-wervingsgroep is inmiddels gevormd; officieel heet die: Vrienden van St. Petrus. Onze pastoor doet uiteraard ook mee.
De eerste resultaten zijn er al. In 2014 werd de verlichting vernieuwd door een moderne LED installatie in de kerk.
Grote betrokkenheid en een breed draagvlak binnen en buiten de parochie is essentieel om de Petruskerk een belangrijker plaats te geven in de Woenselse gemeenschap. De kerk moet daarom geschikt gemaakt worden voor meerdere doeleinden en voor meerdere doelgroepen. Hiervoor worden regelmatig interessante activiteiten georganiseerd.
We hopen dat U dat u vertrouwd raakt met de gedachte wat extra’s voor onze kerk te mogen doen.

Belangrijke informatie


Zoekt u contact met ons of overweegt u ons doel te steunen, hier vindt u uw eerste aanknopingspunt.

Vrienden van Sint Petrus
p.a. Parochiebureau St. Petrus
Kloosterdreef 31
5623 DB Eindhoven

Telefoon: 040 26 97 561 (bereikbaar werkdagen van 09:30 tot 12:00 uur)
Website: www.vriendensintpetrus.nl
Rekeningnummer: NL 76 RABO 015 828 6391 o.v.v. Vrienden van Sint Petrus