In de Evensong van 21 mei zullen enkele werken van de componist Paul Ayres gezongen worden. Het bijzondere is dat de componist zelf bij de Evensong zal zijn.

Op 20 mei zal er in het Dommelhuis in Son (19.30 uur) een uitwisselingsconcert zijn met zijn ‘The City Chorus’ uit Londen en het koor ‘Een van Zin’ uit Son en Breugel o.l.v. Coen Swinkels. Een dag later zal Paul Ayres de Evensong in de St. Cathrien (16.00 uur) bijwonen.

De Capella Vesperale zal met enkele gastzangers een aantal werken van Paul Ayres uitvoeren. Het grootste werk is een Magnificat (Lofzang van Maria) en Nunc Dimittis (Lofzang van Simeon) dat voor de allereerste keer (wereldpremière!) wordt uitgevoerd en daarom ook door de componist het ‘Eindhoven Magnificat and Nunc Dimittis’ is genoemd. Daarnaast zijn de gebeden door hem getoonzet, die voor het eerst klonken tijdens het achtste Londense Festival van Eigentijdse Kerkmuziek in de ‘St. Pancras Parish Church’ te Londen in mei 2009. Het Anthem schreef Paul Ayres in 2002. Het is een werk voor tweestemmig koor en orgel met als uitgangspunt de tekst van Psalm 23. Een van de hymns die we zullen zingen is ook gebaseerd op deze psalm.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]