De Wereld Jongerendagen in Panama zijn inmiddels afgelopen. Vanuit Jong Bisdom Den Bosch zijn 28 pelgrims meegegaan, waaronder wij, vijf pelgrims van de Petrusparochie. We waren te gast in het Bisdom van Santiago de Véraguas en verbleven in de parochie San Isidro Labrador in het stadje Soná.

Op ons drukke programma stond o.a. een processie door de stad, een folkloristisch feest, tijd voor catechese, een tocht door de natuur en culturele activiteiten met verschillende gemeenschappen.. kortom: een intensief maar kleurrijk programma! Na deze eerste week hebben we, samen met duizenden andere jongeren, onze reis voortgezet in Panama-Stad voor het officiële WJD-programma met o.a. een jeugdfestival, de kruisweg en de avondwake en H. Mis met Paus Franciscus.

Graag willen wij de ervaringen die we op hebben gedaan in Panama met jullie delen! Op zondag 17 februari zullen we tijdens en na de H. Mis in het Kerktrefcentrum van de Sint Petrus een filmpje en foto’s laten zien met beelden van onze reis en zullen we vertellen hoe de reis voor ons geweest is. Wat heeft ons het meest (of misschien het minst) geraakt? Welke vriendschappen zijn ontstaan? Welke landen hebben we ontmoet? Wat heeft de Paus ons meegegeven? Hoe hebben we God ervaren tijdens de reis?

Jullie zijn vrij om tijdens een kopje koffie of thee ons het hemd van het lijf te vragen en samen in gesprek te gaan over onze pelgrimage. Want het feit dat wij deze ervaring op mogen doen in Panama is o.a. vrucht van de liefde die wij als jongeren ontvangen van de parochie en van alle parochianen! Tijdens het hoofdprogramma in Panama-Stad zal er ook een weekend worden georganiseerd voor de jongeren die niet naar Panama kunnen gaan. Dit vindt plaats in Ameland. Ook zij zullen vertellen over hun ervaringen.

U kunt ons volgen via de Facebook pagina van Jong Bisdom Den Bosch en Jong Katholiek.
Maar ook via een Blog dat wij zelf zullen schrijven:

www.wjd-panama.blogspot.com

Wij hopen jullie 17 februari te zien! Ahí nos vemos!

Namens alle jongeren,
Piotr, Manon, Steven, Luciano en Laura (Panama)
Guido, Inge, Willem Jan, Sander en Ylona (Ameland)