Nieuws

Nieuws2019-03-23T22:39:45+01:00

Yes we gaan beginnen! Alpha Youth ONLINE [16 – 25 jaar]

Voor wie?

Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het christelijk geloof? En ben je tussen de 15 en 25 jaar oud? Dan is Alpha Youth echt iets voor jou!

Lees meer

Data gezinsvieringen 2020-2021

Op de pagina gezinsvieringen 2020-2021 staan de data voor dit schooljaar plus tips hoe om te gaan met de coronamaatregelen en hoe je aan te melden voor de vieringen.

Alpha-cursus

In september start er weer een nieuwe Alpha-cursus. Deelnemers maken in circa tien bijeenkomsten kennis met de kernpunten van het christelijk geloof.

Lees meer

Halfjaarverslag Straatpastoraat Eindhoven

Het parochiebestuur vraagt graag uw bijzondere aandacht voor het halfjaarverslag januari-juni 2020 van het Straatpastoraat Eindhoven. In dit halfjaarverslag een boeiend inzicht in alle goede inzet die straatpastor Rob Kosterman, ondanks alle complicaties als gevolg van de corona-crisis, voor de dak- en thuislozen in Eindhoven heeft kunnen betekenen. U kunt dit verslag lezen als u hier klikt.
Van harte aanbevolen!

 

Tentoonstelling “Vlaamse kant” in de Petruskerk

Niet alleen tijdens de open monumentendag van 12 september is deze tentoonstelling te zien, maar elke zaterdagmiddag van september is de kerk geopend voor publiek.
Op 5, 19 en 26 september van 13.30 tot 16.00 uur en op 12 september van 10.00 tot 16.00 uur.

Lees meer

Nieuws over de door-de-weekse vieringen

Met ingang van maandag 31 augustus zullen de door-de-weekse vieringen weer plaats gaan vinden in de kapel van het Heilig Hart.
De zaterdagavondviering blijft voorlopig in de St. Petruskerk.

 

Pastoor Goris op zoek naar specifieke bidprentjes

Pastoor Goris is op zoek naar bidprentjes van pastoors van oude Eindhovens parochies. Hij is hiervoor geïnterviewd door het Eindhovens Dagblad.  Voor het artikel én het filmpje klik op Lees meer…

In beweging: goed voor u en voor de parochie!

Kom op nou! deze woorden horen we wel eens langskomen bij een reclamespotje voor een fitnessclub. De afgelopen jaren worden wij er steeds vaker op gewezen dat het goed voor ons is om in beweging te blijven. Nadeel is vaak wel dat aan zo’n fitnessclub een abonnement zit met een stevig prijskaartje. Als parochie hebben we daar iets op gevonden… Klik op ‘Lees meer…’ voor meer info én voor het filmpje dat Omroep Brabant van dit nieuwsitem maakte.

Lees meer

12de woord ter bemoediging: het feest van de Zoete Moeder en zomer 2020

In Nederland nadert het einde van het werkseizoen 2019-2020. De vakantieperiode breekt aan. En ook het kerkelijk leven gaat naar een lager pitje. Wij kijken terug op een raar én naar seizoen. Vanaf half maart heeft de coronapandemie immers het kerkelijk leven in ons bisdom flink geraakt. Vieringen in gesloten kerken; veel ziekenzorg en uitvaarten maar ook lezingen die werden afgezegd. Bijna alle vergaderingen konden alleen digitaal worden gehouden. Gelukkig heeft de regering recent versoepelingen kunnen doorvoeren die ook het kerkelijk leven doen opleven.

Lees meer

Aanmelden voor de vieringen

U bent weer welkom bij de vieringen in onze parochie. Het is echter nog niet mogelijk om onaangekondigd naar de kerk te komen; we zijn immers gebonden aan een maximum aantal kerkgangers per viering. Voor de St. Petruskerk zijn er per viering 100 plaatsen beschikbaar, voor de St. Thomaskerk 60 en voor de St. Antonius Abtkerk 90.

Daarom moet u zich aanmelden en een “kaartje reserveren” en meebrengen op het moment dat u naar de viering komt. Dit geldt alleen voor de weekendvieringen; voor de door-de-weekse vieringen heeft u geen kaartje nodig.

Lees meer

11de woord van bemoediging: over mensenvissers en verbinden.

 

29 juni: Hoogfeest van Petrus en Paulus

Maandag 29 juni viert de Kerk het hoogfeest van Petrus en Paulus. Het feest verbindt ons automatisch met de Eeuwige Stad en het centrum van de wereldkerk. Het hoogfeest van Petrus en Paulus richt de schijnwerpers op twee zuilen van de vroegste Kerk. Twee apostelen die als missionarissen vissers van mensen zijn geworden.

 

Lees meer

10de woord ter bemoediging: Brood van het leven. Sacramentsdag 2020

Recent hebben wij het Pinksterfeest gevierd. De Heilige Geest maakt de leerlingen van Jezus die bang zijn voor de toekomst tot enthousiaste missionarissen. Te beginnen met Jeruzalem maar, al spoedig, klinkt in het gehele Middellandse Zeegebied de boodschap van de opstanding. Christus, gestorven aan het kruis, is de Levende. En mensen worden opgeroepen om hun leven te verbinden met Hem.

Lees meer

Rozenkrans bidden

Iedere maandagavond om 19.00 uur wordt de rozenkrans gebeden in de kapel
“Maria Koningin van de Vrede” aan de Fakkellaan.
Met de maatregelen i.v.m. het Corona virus kunnen wij niet meer samenkomen.
Nu hebben wij geprobeerd om op een andere manier in contact te komen met elkaar.

Lees meer

Go to Top