Nieuws

Nieuws2019-03-23T22:39:45+02:00

Tentoonstelling bevrijding Eindhoven

Voor de tentoonstelling in september rond de bevrijding van Eindhoven zijn we op zoek naar spulletjes rond de bezetting en de bevrijding.

Lees meer…

Enthousiast optreden!

Ons nieuwe gospelkoor Nova Canta heeft zondag 30 juni voor de eerste keer tijdens de viering op Acht in de kerk zijn opwachting gemaakt.
Aan de hand van de enthousiaste reactie van de kerkbezoekers kunnen we constateren dat het een geslaagd optreden was.

Lees meer…

Bedevaart naar Kevelaer donderdag 22 augustus 2019

We gaan weer naar Kevelaer en wel op donderdag 22 augustus 2019! We reizen per touringcar en vertrekken waarschijnlijk rond 8 uur ’s morgens vanaf de Robbenstraat en komen rond 20 uur ’s avonds weer in Eindhoven aan. Zoals gewoonlijk reist Pastoor Goris mee als geestelijk begeleider.

Lees meer…

Juni inzameling vluchtelingenwerk

In juni wordt de inzameling voor de voedselbank vervangen door een inzameling voor nieuw aangekomen vluchtelingen.
We zamelen in olijfolie, pasta, rijst en ook tweedehands fiestsloten. De etenswaren om ze aan de gang te helpen en de fietssloten om ze hun goedkope fiets wat langer te laten houden. Vaak is een tweedehands fiets van een redelijke kwaliteit, maar ook vaak is het slot wel erg eenvoudig.Lees meer…

Nieuwe website online

Sinds maandag 15 april is de website vernieuwd. Mist er iets of een andere opmerking?
Lees meer…

Brief van de bisschop

Voor de brief van de bisschop in verband met de Chrismamis, op de vooravond van Witte Donderdag,
Lees meer…

Aswoensdag in beeld

Omroep Brabant was tijdens de ochtendviering van Aswoensdag in de Kapel van het Heilig Hart aanwezig voor het maken van een impressie van het begin van de veertigdagentijd. Voor de beelden leidt de volgende link u naar de website van Omroep Brabant: Omroep Brabant: Aswoensdag

Katholiek worden

Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden, willen wij u daar graag bij begeleiden.
Lees meer…

Offergave kinderen

De afgelopen jaren zijn de kinderen in de parochie gelukkig steeds zichtbaarder geworden. Het gaat goed met de kinderwoorddienst, er worden mooie projecten ondernomen en de kinderen voelen zich steeds meer thuis.
Lees meer…

Mariabeeldje nu verkrijgbaar

Ruim 1,5 jaar geleden werd, samen met Stichting Sancta Maria, het idee opgevat om van het beeld van “Maria ter Dommele” een kleine replica te maken. Alle moderne technieken (meerdere 3-D scans) ten spijt, bleek deze missie eenvoudiger gezegd dan gedaan.
Lees meer…

De upgrade van het wijwatervat

Misschien was uw oog al eens gevallen op de plastic jerrycan die achter in de Mariakapel dienst deed als wijwaterreservoir. En hoewel het niets afdeed aan de kracht van het water, was de plastic container, in de verder prachtige klassieke kerk, net als de spreekwoordelijke vlag op de modderschuit niet om aan te zien
Lees meer…

Kinderactiviteiten St. Antonius Abtkerk

In de Sint Antonuis Abtkerk worden activiteiten georganiseerd voor kinderen vanaf groep 4 tot groep 8. Wilt u hiervan op de hoogte worden gebracht? Stuur dan een mail aan kinderactiviteiten@petrus-ehv.nl

Stichting Orgelbehoud

Sinds kort is de Stichting Orgelbehoud een feit. Één van onze organisten, dhr. Ger Vos, is bestuurslid samen met o.a. Gerrit van de Waal.
Lees meer…

Nieuwe website begraafplaatsen

Sinds kort is de nieuwe website van de begraafplaatsen van onze parochie in de lucht. Om deze te bezoeken, klik op de volgende link:Begraafplaatsen

Kinderen bidden voor kinderen

Ook na de Mariamaand oktober wordt in de Petruskerk, steeds na de kinderwoorddienst, een “tientje” van de rozenkrans gebeden met de kinderen.
Lees meer…

Open Huis Financiën

Is het lastig om je financiën en je administratie goed bij te houden? Zou je het fijn vinden om hier af en toe mee geholpen te worden?

Voor meer informatie:
Lees meer…

Katholiek worden

Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. De weg van het christen worden, het zogenaamde catechumenaat – dat wil zeggen het inleiden van een niet-christen in de Kerk – vraagt een voorbereiding van ruim een jaar.
Lees meer…