Nieuws

Nieuws2019-03-23T22:39:45+01:00

Vier thuis ook mee met de vieringen vanuit de St. Petruskerk

De vieringen die in de St. Thomaskerk plaatsvinden zijn al langere tijd, via internet, live te volgen.

Vanaf  begin december kunt u ook de vieringen vanuit de St. Petruskerk live via het internet, via een zogeheten livestream, meevieren. Mooi op tijd voor Kerstmis geregeld, zodat velen met ons Kerstmis kunnen vieren, ongeacht het aantal mensen dat vanwege de corona-maatregelen in de kerk mag komen.

Lees meer

Adventskalender

Je ziet ze nu weer overal in de winkels liggen: adventskalenders. Waren het dertig jaar geleden vooral adventskalenders met achter elk luikje een chocolaatje zijn heeft tegenwoordig elk zichzelf respecterend bedrijf er één.

Lees meer

Vierde woord van bemoediging tijdens tweede golf: KONING CHRISTUS DIENSTBAAR VOLGEN

Afgelopen zondag vierden wij de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Een soort Oudjaar dus. Wie wilde, kon in ’s-Hertogenbosch al oliebollen eten want een oliebollenkraam staat voor de Sint Jan. Met het hoogfeest van Christus Koning hebben wij de kern van ons geloof gevierd. Christus is onze koning. Hij draagt onze goede aarde. Maar ook ons eigen leven rust in zijn hand. Het is goed om stil te staan bij de contouren van het koningschap van onze Heer. Wat betekent het koningschap van Christus voor mijn alledaagse leven? Lees meer…

St. Petruskerk kleurt dagenlang rood

Honderden kerken en andere monumentale gebouwen wereldwijd worden woensdag 25 november rood aangelicht. Met de actie #RedWednesday vraagt de Kerk aandacht voor vrijheid van godsdienst in het algemeen en de vervolging van christenen in het bijzonder. Ook de parochie St. Petrus’ Stoel wil graag meedoen aan #RedWednesday, een internationale campagne van de stichting Kerk in Nood, om bewustzijn te creëren voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en om aandacht te vragen voor de schaal waarop in het bijzonder Christenen vandaag de dag worden vervolgd. Klik hier voor meer info op de website van Groot Eindhoven.

Kerkelijk leven op anderhalve meter

Dinsdag 17 november gaven premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie waarin een aantal aanpassingen van de maatregelen tegen Covid-19 werd aangekondigd. Over het algemeen hebben deze aanpassingen geen grote gevolgen voor het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ zoals dat in de R.-K. Kerk gehanteerd wordt. Toch zijn er enkele veelgestelde vragen.
Lees meer…

 

10 DECEMBER: INTERNATIONALE DAG VAN DE MENSENRECHTEN

Ieder jaar organiseert Amnesty International op 10 december een schrijf marathon waarin zoveel mogelijk brieven worden gestuurd naar regeringsleiders in landen waar de mensenrechten ernstig worden geschonden. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om in de Johanneskerk iets te organiseren. Maar er zijn wel alternatieven. Lees meer…

Kerstpakkettenactie St. Petrusparochie: een kerstpakket voor hen die het nodig hebben, helpt u mee?

Al maanden wordt u gevraagd solidair te zijn. En niet zonder reden. Door het coronavirus raakten ouderen in een isolement, mochten geen bezoek ontvangen, werden eenzaam. Ons werd gevraagd naar hen om te kijken.Bedrijven gingen failliet, winkels sloten hun deuren, werknemers werden ontslagen, staan op straat. De rij bij de voedselbanken groeide gestaag.

Lees meer

Kerstkaarten te koop

Afgelopen jaar hebben we van alle uitgestalde kerstgroepen in de parochie een aantal foto’s gemaakt. Inmiddels zijn deze foto’s, tezamen met enkele extra kersttaferelen uit de parochie omgevormd tot kerstkaarten. Als u hier klikt, komt u op de website van de Vrienden van St. Petrus voor meer informatie.

Derde woord ter bemoediging: Feest in een donkere tijd

Beste broeders en zusters,

Velen van u zullen het met mij eens zijn dat onze tijd lastig en duister is. De coronacijfers zijn hoog en de samenleving is voor een deel weer tot stilstand gekomen. Steeds luider klinken opnieuw de zorgelijke verhalen uit onze ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Niet weinig mensen voelen zich eenzaam en de economische gevolgen van de coronapandemie geven bij velen een gevoel van bestaansonzekerheid.

Lees meer…

Tweede woord van bemoediging tijdens tweede golf

Broeders en zusters,
Over enkele dagen vieren wij opnieuw Allerheiligen en Allerzielen. Wij naderen de maand november. Het weer is guur en de dagen worden snel korter. De vele bladeren in onze straten tonen de vergankelijkheid van de natuur. In deze coronatijd zullen de komende vieringen, met name ook Allerzielen, op een heel eigen wijze worden beleefd. Wij beseffen onze eigen kwetsbaarheid en vergankelijkheid, zeker de ouderen onder ons. Onderhuids geeft de huidige stand van zaken veel onzekerheid en moedeloosheid. Maar wij mogen ons laten inspireren door het gegeven dat wij niet de eerste christenen zijn. Lees meer…

Nieuw bestuur voor stichting MOV en een bisschoppelijke onderscheiding

Ruim 20 jaar heeft onze Stichting MOV uit Eindhoven en Nuenen zich ingespannen om jonge meiden in NO-Kenia in de schoolbanken te helpen. Meer dan 300 meisjes hebben een opleiding aan de middelbare school genoten en een deel vervolgde de studies aan hogeschool of universiteit.

Lees meer

Winterjassen-actie van Stichting Samen voor Eindhoven

Bent u ook druk bezig om uw wintergarderobe in orde te maken? En komt u warme kinder-, dames- en herenjassen tegen die nog goed zijn, maar die u niet meer gaat dragen? Dan kunt u die de komende drie weekenden bij ons inleveren.

Lees meer

Corona update 13 oktober 2020

5 oktober jl. werd er door de overheid aan de kerken gevraagd om niet meer dan 30 mensen (exclusief bedienaren en medewerkers) toe te laten bij de vieringen in de kerk. De Bisschoppenconferentie heeft 9 oktober jl. besloten dat ook in de parochies een maximaal aantal van 30 mensen bij de vieringen geldt. Dit geldt ook voor de uitvaarten binnen onze parochie.

Lees meer

De Kerk en de tweede golf

Beste broeders en zusters,

Velen vreesden er al voor. Maar nu is het een realiteit in Nederland. Het coronavirus verspreidt zich razend snel door het land en er is sprake van een tweede golf. De ziekenhuizen krijgen steeds meer patiënten binnen en ook op de ic-afdelingen worden langzaam maar zeker meer zieken opgenomen. Een en ander heeft ook implicaties voor het kerkelijk leven.

Lees meer

Diaken Gerard Bekken overleden

Zondag 4 oktober jl. is diaken Gerard Bekken overleden in de leeftijd van 87 jaar.

Hij werd tot permanent diaken gewijd op 26 september 1992 en na zijn wijding als diaken werkzaam in de parochies van Reusel, Hulsel, Hooge- Mierde en Lage Mierde.

Per 1 februari 2001 werd hij benoemd als diaken in de toenmalige parochie Woensel Midden en Zuid in Eindhoven (deze is later op gegaan in de huidige parochie St. Petrus’ Stoel).

 

De uitvaart heeft zaterdag 10 oktober jl. plaatsgevonden in de St. Petruskerk.

Voor de overweging van ere-pastoor Papenburg, klik hier.

Lees meer

Reactie R.-K. Kerk op oproep minister Grapperhaus

In de afgelopen week (4-8 oktober) is het aantal coronabesmettingen schrikbarend opgelopen en heeft er meerdere keren overleg plaatsgevonden met minister Grapperhaus naar aanleiding van zijn oproep van maandag 5 oktober aan de kerken om het maximale aantal deelnemers aan religieuze bijeenkomsten te beperken tot dertig.
Lees meer…

Zou je je vormsel nog doen?

Een groepje tieners doet ook dit jaar het vormsel, waarom toch?  Voor tieners en – voor de ouders – is de motivatie vaak niet zo gemakkelijk onder woorden te brengen.

Lees meer

Go to Top