Nieuws

Nieuws2019-03-23T22:39:45+01:00

Alphacursus voorjaar 2020

Waar leef ik voor? Wat is de diepste zin van mijn bestaan? Als God er is, waar is Hij dan? Wat weten we eigenlijk over Jezus? En wat kan Hij voor ons betekenen?

Allemaal vragen. Misschien stelt u ze ook wel.

Lees meer…

vrijdag 7 februari 2020: filmavond

Vrijdag 7 februari wordt de film ‘de Apostel’ vertoond in het Kerktrefcentrum van de St. Petruskerk

Lees meer…

Gaat U mee op bedevaart naar Lourdes!

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes. Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

Lees meer…

Oudjaarsavond op de pastorie 2019

Voor een impressie van een geslaagde oudjaarsavond op de pastorie met een internationaal gezelschap van jong en oud, klik op de volgende link: Oudjaar 2019

Mooie binnenkomer!

Onze Nicolaaskamer heeft dankzij Anneloes Lorjé een prachtige deur gekregen. Ze heeft de naam van de kamer verwerkt in kleurrijke paneeltjes die samen een sfeervol geheel vormen.

Lees meer…

Bezoek onze kerststallen

Wat is ook al weer het verhaal wat bij de Kerststal hoort? We vertellen het u graag aan de hand van onze kerststallen tentoonstelling, die we ingericht hebben in de St. Petruskerk aan de Kloosterdreef.

Lees meer…

Inzegening Mariakapel Acht

De verbouwing van de Mariakapel is klaar en deze kapel is op zondag 10 november tijdens de eucharistieviering van 9:30 uur in de St. Antonius Abtkerk ingezegend door Mgr. De Korte. Aansluitend was er een feestelijke receptie in het dorpshuis.

Lees meer…

Broer van pater Alexis overleden

Op zondagavond 8 september kreeg pater Alexis het droevige bericht vanuit Congo dat zijn oudere broer, Justin Romuald Ndzalouma overleden is. Langs deze weg bieden wij pater Alexis en zijn familie, in het bijzonder zijn moeder, onze christelijke deelneming aan en wensen hen sterkte bij dit verlies. Vanuit de parochie zullen een aantal HH. Missen worden opgedragen voor de broer van pater Alexis.

Pastoraal team en kerkbestuur

Let op: internetoplichters doen zich voor als pastoor

Internetcriminelen geven zich in e-mails uit voor pastorale beroepskrachten in een poging een gunst te verkrijgen. Zowel de parochie Heilige Franciscus (Bommelerwaard) als het bisdom Breda maken melding van e-mails waarin sprake is van identiteitsfraude (phishingmail). Het bisdom waarschuwt niet op de verzoeken in te gaan en de e-mail zo mogelijk te rapporteren bij de gebruikte maildienst.

Lees meer…

Kinderwoorddienst weer van start

De zomervakantie is afgelopen dus we gaan weer verder met de kinderwoorddienst. Op zondag 1 september is de eerste keer dat we weer bij elkaar komen tijdens de viering in de Sint Petruskerk.

Lees meer…

Nieuwe website online

Sinds maandag 15 april is de website vernieuwd. Mist er iets of een andere opmerking?
Lees meer…

Brief van de bisschop

Voor de brief van de bisschop in verband met de Chrismamis, op de vooravond van Witte Donderdag,
Lees meer…

Aswoensdag in beeld

Omroep Brabant was tijdens de ochtendviering van Aswoensdag in de Kapel van het Heilig Hart aanwezig voor het maken van een impressie van het begin van de veertigdagentijd. Voor de beelden leidt de volgende link u naar de website van Omroep Brabant: Omroep Brabant: Aswoensdag

Katholiek worden

Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden, willen wij u daar graag bij begeleiden.
Lees meer…

Offergave kinderen

De afgelopen jaren zijn de kinderen in de parochie gelukkig steeds zichtbaarder geworden. Het gaat goed met de kinderwoorddienst, er worden mooie projecten ondernomen en de kinderen voelen zich steeds meer thuis.
Lees meer…

Mariabeeldje nu verkrijgbaar

Ruim 1,5 jaar geleden werd, samen met Stichting Sancta Maria, het idee opgevat om van het beeld van “Maria ter Dommele” een kleine replica te maken. Alle moderne technieken (meerdere 3-D scans) ten spijt, bleek deze missie eenvoudiger gezegd dan gedaan.
Lees meer…