Nieuws

Nieuws2019-03-23T22:39:45+02:00

Wat wilt u later met uw uitvaart?

Tijdens het weekend van de begraafplaatsen, willen we graag de diversiteit van de verschillende manieren van begraven, maar ook de verscheidenheid aan grafornamenten op begraafplaatsen laten zien en onder een breed publiek bekend maken. De begraafplaats achter de St. Petruskerk aan de Kloosterdreef zal op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur geopend zijn.
Lees meer…

Nieuwe website online

Sinds maandag 15 april is de website vernieuwd. Mist er iets of een andere opmerking?
Lees meer…

Brief van de bisschop

Voor de brief van de bisschop in verband met de Chrismamis, op de vooravond van Witte Donderdag,
Lees meer…

Aswoensdag in beeld

Omroep Brabant was tijdens de ochtendviering van Aswoensdag in de Kapel van het Heilig Hart aanwezig voor het maken van een impressie van het begin van de veertigdagentijd. Voor de beelden leidt de volgende link u naar de website van Omroep Brabant: Omroep Brabant: Aswoensdag

Katholiek worden

Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden, willen wij u daar graag bij begeleiden.
Lees meer…

Offergave kinderen

De afgelopen jaren zijn de kinderen in de parochie gelukkig steeds zichtbaarder geworden. Het gaat goed met de kinderwoorddienst, er worden mooie projecten ondernomen en de kinderen voelen zich steeds meer thuis.
Lees meer…

Mariabeeldje nu verkrijgbaar

Ruim 1,5 jaar geleden werd, samen met Stichting Sancta Maria, het idee opgevat om van het beeld van “Maria ter Dommele” een kleine replica te maken. Alle moderne technieken (meerdere 3-D scans) ten spijt, bleek deze missie eenvoudiger gezegd dan gedaan.
Lees meer…

De upgrade van het wijwatervat

Misschien was uw oog al eens gevallen op de plastic jerrycan die achter in de Mariakapel dienst deed als wijwaterreservoir. En hoewel het niets afdeed aan de kracht van het water, was de plastic container, in de verder prachtige klassieke kerk, net als de spreekwoordelijke vlag op de modderschuit niet om aan te zien
Lees meer…

Kinderactiviteiten St. Antonius Abtkerk

In de Sint Antonuis Abtkerk worden activiteiten georganiseerd voor kinderen vanaf groep 4 tot groep 8. Wilt u hiervan op de hoogte worden gebracht? Stuur dan een mail aan kinderactiviteiten@petrus-ehv.nl

Stichting Orgelbehoud

Sinds kort is de Stichting Orgelbehoud een feit. Één van onze organisten, dhr. Ger Vos, is bestuurslid samen met o.a. Gerrit van de Waal.
Lees meer…

Nieuwe website begraafplaatsen

Sinds kort is de nieuwe website van de begraafplaatsen van onze parochie in de lucht. Om deze te bezoeken, klik op de volgende link:Begraafplaatsen

Kinderen bidden voor kinderen

Ook na de Mariamaand oktober wordt in de Petruskerk, steeds na de kinderwoorddienst, een “tientje” van de rozenkrans gebeden met de kinderen.
Lees meer…

Open Huis Financiën

Is het lastig om je financiën en je administratie goed bij te houden? Zou je het fijn vinden om hier af en toe mee geholpen te worden?

Voor meer informatie:
Lees meer…

Katholiek worden

Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. De weg van het christen worden, het zogenaamde catechumenaat – dat wil zeggen het inleiden van een niet-christen in de Kerk – vraagt een voorbereiding van ruim een jaar.
Lees meer…

Werkzaamheden Vrijwilligers

Zonder onze vrijwilligers zouden wij op zondag niet samen kunnen komen in goed onderhouden, sfeervol versierde en met muziek omgeven kerkgebouwen.
Lees meer…

Eucharistie- of Woord- en Communieviering

Jarenlang waren er in diverse van de kerken in onze parochie naast Eucharistievieringen ook Woord- en Communievieringen. In de ene kerk frequenter dan in de andere.
Lees meer…