Nieuws

Nieuws2019-03-23T22:39:45+02:00

Tentoonstelling bevrijding van Eindhoven

Gedurende de maand september loopt in de Sint Petruskerk een tentoonstelling naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de bevrijding van Eindhoven. De tentoonstelling is gratis toegankelijk op de zaterdagen 31 augustus, 21 en 28 september van 13.30h tot 16.00h, zaterdag 14 september van 10.00h tot 16.00h en zondag 15 september van 12.00h tot 16.00h.

Lees meer…

Broer van pater Alexis overleden

Op zondagavond 8 september kreeg pater Alexis het droevige bericht vanuit Congo dat zijn oudere broer, Justin Romuald Ndzalouma overleden is. Langs deze weg bieden wij pater Alexis en zijn familie, in het bijzonder zijn moeder, onze christelijke deelneming aan en wensen hen sterkte bij dit verlies. Vanuit de parochie zullen een aantal HH. Missen worden opgedragen voor de broer van pater Alexis.

Pastoraal team en kerkbestuur

22 september 2019: bisschop de Korte gaat voor in de eucharistieviering i.v.m. de 75-jarige bevrijding van Eindhoven

Op zondag 22 september zal onze bisschop Mgr. De Korte om 10.00 uur voorgaan in de eucharistieviering in de St. Petruskerk ter gelegenheid van dit jubileum. Aansluitend is er voor alle belangstellenden een receptie in danscentrum Verspaandonk tegenover de kerk.

Lees meer…

De Alpha-cursus gaat weer van start!

Komt u ook samen met uw collega, vriend(in) of familie?

Ruim 280.000 mensen in Nederland hebben al een Alpha-cursus gevolgd. De cursus wordt in meer dan 800 plaatsen gegeven door kerken van verschillende denominaties. De Alpha-cursus biedt in 12 avonden en 1 weekend een vrijblijvende kennismaking met het christelijk geloof. Het biedt mensen op een ontspannen manier de gelegenheid om meer te leren over het christelijk geloof.

Lees meer…

Voordracht over het Sinterklaasbombardement van 1942 in Eindhoven

Op 6 december 2017 was het exact 75 jaar geleden dat de Philipsfabrieken aan de Emmasingel, de Willemstraat en op Strijp S doelwit waren van de operatie “Oyster”. Volkomen onverwacht, zelfs het luchtalarm was niet afgegaan, bombardeerden een kleine 100 geallieerde bommenwerpers “de grootste radiofabriek van Europa” die volgens het Engelse commentaar “communicatieapparatuur voor de Duitsers zou produceren”.

Lees meer…

Let op: internetoplichters doen zich voor als pastoor

Internetcriminelen geven zich in e-mails uit voor pastorale beroepskrachten in een poging een gunst te verkrijgen. Zowel de parochie Heilige Franciscus (Bommelerwaard) als het bisdom Breda maken melding van e-mails waarin sprake is van identiteitsfraude (phishingmail). Het bisdom waarschuwt niet op de verzoeken in te gaan en de e-mail zo mogelijk te rapporteren bij de gebruikte maildienst.

Lees meer…

Eerste Communie 2020

Zit uw kind in het schooljaar 2019-2020 in groep 4 of hoger? En wilt u graag dat uw kind zijn of haar eerste communie doet? Kom dan op maandag 2 september om 20.00 uur naar het KTC St. Petrus, Kloosterdreef 31. U wordt het er bijgepraat over het nieuwe traject van gezinscatechese waarbinnen de eerste communie een plaats krijgt.

Eremedaille voor Willemien Vervoort

Zondag 18 augustus jl. kreeg Willemien Vervoort uit Acht als eerste vrijwilliger de eremedaille van onze parochie opgespeld door pastoor Goris voor haar inzet in de kerkwijk St. Antonius Abt en het Antoniushuis.

Lees meer…

Kinderwoorddienst weer van start

De zomervakantie is afgelopen dus we gaan weer verder met de kinderwoorddienst. Op zondag 1 september is de eerste keer dat we weer bij elkaar komen tijdens de viering in de Sint Petruskerk.

Lees meer…

Nieuwe website online

Sinds maandag 15 april is de website vernieuwd. Mist er iets of een andere opmerking?
Lees meer…

Brief van de bisschop

Voor de brief van de bisschop in verband met de Chrismamis, op de vooravond van Witte Donderdag,
Lees meer…

Aswoensdag in beeld

Omroep Brabant was tijdens de ochtendviering van Aswoensdag in de Kapel van het Heilig Hart aanwezig voor het maken van een impressie van het begin van de veertigdagentijd. Voor de beelden leidt de volgende link u naar de website van Omroep Brabant: Omroep Brabant: Aswoensdag

Katholiek worden

Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden, willen wij u daar graag bij begeleiden.
Lees meer…

Offergave kinderen

De afgelopen jaren zijn de kinderen in de parochie gelukkig steeds zichtbaarder geworden. Het gaat goed met de kinderwoorddienst, er worden mooie projecten ondernomen en de kinderen voelen zich steeds meer thuis.
Lees meer…

Mariabeeldje nu verkrijgbaar

Ruim 1,5 jaar geleden werd, samen met Stichting Sancta Maria, het idee opgevat om van het beeld van “Maria ter Dommele” een kleine replica te maken. Alle moderne technieken (meerdere 3-D scans) ten spijt, bleek deze missie eenvoudiger gezegd dan gedaan.
Lees meer…

De upgrade van het wijwatervat

Misschien was uw oog al eens gevallen op de plastic jerrycan die achter in de Mariakapel dienst deed als wijwaterreservoir. En hoewel het niets afdeed aan de kracht van het water, was de plastic container, in de verder prachtige klassieke kerk, net als de spreekwoordelijke vlag op de modderschuit niet om aan te zien
Lees meer…

Kinderactiviteiten St. Antonius Abtkerk

In de Sint Antonuis Abtkerk worden activiteiten georganiseerd voor kinderen vanaf groep 4 tot groep 8. Wilt u hiervan op de hoogte worden gebracht? Stuur dan een mail aan kinderactiviteiten@petrus-ehv.nl