De vieringen die in de St. Thomaskerk plaatsvinden zijn al langere tijd, via internet, live te volgen.

Vanaf 6 december kunt u ook de vieringen vanuit de St. Petruskerk live via het internet, via een zogeheten livestream, meevieren. Mooi op tijd voor Kerstmis geregeld, zodat velen met ons Kerstmis kunnen vieren, ongeacht het aantal mensen dat vanwege de corona-maatregelen in de kerk mag komen.

 

Alle parochiële vieringen vanuit bovengenoemde kerken worden in principe gestreamd. Voor persoonlijke vieringen zoals dopen, huwelijken en uitvaarten gebeurt dit overigens alleen in overleg met de familie. U kunt de vieringen live volgen. Voor de St. Petruskerk geldt dat opnames ongeveer 1 à 2 maanden op YouTube worden bewaard. Vieringen vanuit St. Thomaskerk zijn alleen live te volgen, worden niet bewaard.

We hopen hiermee ook in deze tijd een verbinding met medegelovigen te kunnen realiseren om samen de Eucharistie te vieren.

 

Zodra het geheel is getest en goed bevonden, zal er op onze internet site (www.petrus-ehv.nl) een duidelijke link (knop) beschikbaar zijn, zodat u de livestream van de vieringen (live en opgeslagen) kunt openen.

Houd er rekening mee dat als u in de St. Petruskerk in de eerste 4 kerkbanken zit, u (van achteren) in beeld kunt zijn. Ook bij het ter communie gaan, zult u in beeld komen. Zodra de coronamaatregelen met betrekking tot de looproutes worden losgelaten, zal er in de St. Petruskerk ook weer bij de zijpaden communie worden uitgereikt. Die plekken en de gang ernaar toe en terug naar uw plaats, komen niet in beeld.