Eerder dit jaar gingen de kerkdeuren dicht vanwege de Coronacrisis. Dat gebeurde daags nadat leden van de Eindhovense MOV Stichting de Eindhovense kerken hadden bezocht over nieuwe werkgelegenheidsprojecten voor jonge meiden en vrouwen in Noordoost-Kenia.

 

Vanwege de kerksluiting was de opbrengst helaas zeer bescheiden – maar desondanks is het de MOV toch gelukt om twee nieuwe initiatieven van de grond te tillen. Bij het eerste project zijn drie groepen van elk vijf jonge meiden onder begeleiding van een specialist bezig om chicken farms te openen. De eerste is in bedrijf en de eerste eitjes worden al verkocht. In het tweede project worden drie groepen van vijf meiden opgeleid tot imker. Ze zullen worden voorzien van bijenkorven en de nodige apparatuur om zelf hun hun eigen honing- en wasbedrijfje op te zetten.

 

Hoe konden deze projecten in de huidige tijd toch van de grond komen? Er was een gulle bijdrage van een sponsor die graag anoniem wil blijven. En MOV’s eeuweling Ferd Pasteels heeft de complete ‘opbrengst’ van zijn 100-jarige (!) verjaardag aan de MOV geschonken. Bijzondere mensen maken bijzondere stappen mogelijk en zorgen ervoor dat we ondanks Corona toch vooruit kunnen. De meiden in Kenia zijn daar erg blij mee; voor hen maakt de Eindhovense support een wereld van verschil.