Wat wordt er bedoeld als we praten over een sacrament? Voor de ouderen onder ons zal het misschien vanzelfsprekend zijn, want u hebt ze vroeger vast geleerd toen u de catechismus moest bestuderen of godsdienstles op school kreeg. Maar voor de huidige generatie is het niet meer zo vanzelfsprekend, dus beginnen we eerst maar eens met het antwoord op de vraag: wat is een sacrament?

De sacramenten zijn handelingen van God waarmee Hij ons de liefde toont die Hij voor ons, zijn kinderen, heeft. Ze zijn allemaal door Hem ingesteld en om die reden is Hij het zelf die ze op verschillende manieren viert.

En waarom heeft Hij ze aan ons gegeven? Om ons zijn genade te geven. Dat wil zeggen, om ons, samen met zijn liefde, de nodige kracht te geven om te vechten tegen de moeilijkheden van het leven.

 

Kent u ze alle zeven nog en weet u nog hoe de boekjes er uitzagen die gebruikt werden voor de voorbereiding op de eerste communie?

U kunt het allemaal ontdekken tijdens de tentoonstelling in de St. Petruskerk.
Elke zaterdagmiddag tot en met zaterdag 2 september is de kerk geopend van half twee tot vier uur. We zien er naar uit om u te mogen begroeten.