Vanwege het coronavirus worden wij op de werkvloer regelmatig geïnformeerd over de regels waar wij ons aan moeten houden volgens het RIVM.
Bij één van deze e-mails werd gevraagd om eens te kijken naar: “met elkaar en voor elkaar”. Hierbij stond een verwijzing naar de website van www.samenvooreindhoven.nl

Op deze site zag ik dat er voor dak/thuislozen douchepakketten werden gevraagd.

Voor mij een reden om aan mijn directe collega’s een e-mail te sturen met de vraag om iets mee te nemen in de vorm van b.v. tandpasta, tandenborstel, shampoo etc., zodat ik dit aan onze straatpastor Rob Kosterman kon overhandigen (in gedachten was ik al blij met misschien 20 flesjes).

Dit kwam ook de directie ter ore en ik kreeg een telefoontje van de directeur François Driessen dat dit een geweldig idee is. Ze wilden dit graag verder in de organisatie uitzetten dus werd dit op de interne website binnen de Driessen Autogroep gezet.

Hier werd ontzettend leuk op gereageerd en van diversen afdelingen belden collega’s dat er iets klaar stond en dat ik dit kon komen ophalen.

Bij één van de afdelingen hebben ze zelf geld ingezameld en zijn ze naar de supermarkt gereden en hebben daar inkopen gedaan.
Toen de bedrijfsleider dit hoorde werd er spontaan 36 kilo appels en 10 kilo mandarijnen gedoneerd. Deze zijn direct aan Rob overhandigd zodat deze zo snel mogelijk uitgedeeld konden worden.

Afgelopen woensdag zijn de douchepakketten aan Rob overhandigd.

Ik ben erg onder de indruk hoe dit door de directie en collega’s is opgepakt. Grandioos gewoon!!

“Niemand kan iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen” (bron Mieke Pouseeel, Sint Andries, Brugge. BE)

Wilma Caiffa