Op woensdagavond 20 mei ontvingen de parochies het bericht van het bisdom dat de maatregelen rond de vieringen versoepeld worden per 1 juni. Dit betekent dat per 1 juni er opnieuw misvieringen plaats mogen vinden met maximaal 30 gelovigen. Om dit mogelijk te maken moet aan een hele reeks voorwaarden worden voldaan. Hoewel de parochie maar anderhalve week de tijd heeft om hieraan te voldoen, zullen we ons uiterste best doen om tegen 1 juni klaar te zijn om bezoekers te ontvangen.

 

Het belangrijkste voor nu is wellicht het feit dat u zich van tevoren moet aanmelden/inschrijven om naar de kerk te komen. Het bisdom heeft hiervoor een systeem ontwikkeld waar we als parochie bij zullen aansluiten. Meer informatie hierover ontvangt u zo spoedig mogelijk.

 

U kunt de richtlijnen vinden door te klikken op de weblinks onderaan dit bericht. Het Protocol bestaat uit een algemene factsheet met drie deelprotocollen: een deel gericht op gelovigen, een deel gericht op bedienaren en een deel gericht op kerkgebouwen.

 

 

 

– FACTSHEET KERKELIJK LEVEN OP ANDERHALVE METER

– PROTOCOL BEDIENAREN

– PROTOCOL GELOVIGEN

– PROTOCOL KERKGEBOUWEN