Met ingang van maandag 8 oktober a.s. wil de parochie gaan samenwerken met de World Community of Christian Meditation (WCCM). De WCCM is opgericht door de Benedictijner monnik John Main (1926-1982), die het verband tussen mediteren en de Christelijke traditie heeft aangebracht. Wereldwijd vinden er periodiek meditatiesessies plaats, zo ook in Eindhoven-zuid.

De afdeling Nederland wil graag ook in Eindhoven-noord meditatiesessies gaan aanbieden, en de parochie ondersteunt dit van harte. De voorzitter van de afdeling Nederland van de WCCM, Sicco Claus, is bereid om een introductielezing te komen houden in de kapel van Kronehoef op maandagavond 8 oktober.
Aan de hand van het levensverhaal en de visie van John Main zal Sicco Claus uitleggen wat mediteren is, hoe het werkt en hoe mediteren te maken heeft met Christen zijn. We zullen er tijdens de lezing ook mee oefenen. Sicco Claus werkt aan een proefschrift over de spiritualiteit van John Main, waarin hij ingaat op de betekenis van diens spiritualiteit, die gericht is op de beschouwing of ervaring van God. En vooral wat deze betekent voor ons, Christenen die leven in een laat-moderne, niet-godsdienstige tijd. Wie na deze lezing verder wil ontdekken wat Christelijke meditatie voor zichzelf kan betekenen, is van harte welkom bij een aansluitende proefserie van 4 meditatiebijeenkomsten, gegeven door Dora Kruijer, kringleidster in Eindhoven. Lezing Sicco Claus: Kapel Kronehoef, 8 oktober 20.00 uur, zij-ingang Kronehoef, vanaf 19.30 uur gratis gebruik van parkeerplaats naast de kerk. Proefserie meditatiebijeenkomsten: Kapel Kronehoef, maandagen 15, 22, 29 oktober, 5 november, hoofd–ingang Kronehoef, van 18.30 uur tot 19.30 uur, opgeven bij dmb.kruijer@gmail.com