In de herfstvakantie van komend schooljaar (17 tot 24 oktober 2020) gaan we met families op bedevaart: een gezins- en jongerenbedevaart. Het programma is afgestemd op gezinnen en jongeren, maar iedereen is welkom. Dus ook opa’s, oma’s, vrienden, vriendinnen, enz. En met name jullie nodigen we uit. Hoe fijn zou het zijn samen op stap te gaan.

We gaan naar Lourdes. Lourdes kennen velen van de zieken die er naar toe gaan. Vitale mensen ondersteunen dan de kwetsbare mensen. Dat is heel mooi werk en doet wonderen!  Wanneer jongeren en gezinnen gaan, is het zo anders. De sfeer is anders, de thema’s zijn anders: niet alleen het bezoek aan het heiligdom maar ook kijken waar Bernadette als 14-jarig meisje haar ervaringen heeft gehad. We gaan de Pyreneeën in. Natuurlijk bidden we samen en gaan we aan de slag met de mooie verhalen die in Lourdes tot leven komen: een meisje dat niet kon lezen en schrijven ziet Maria die haar een opdracht geeft. Bernadette blijft haar opdracht trouw en kijk eens wat er allemaal van geworden is in Lourdes.

En er is meer. In het leven van alledag schreeuwen werk, huishouden doen, contacten onderhouden, leuke dingen doen, enz. om voorrang. Onze gelovige kant raakt wel eens in de verdrukking. Op bedevaart krijgt deze kant van onszelf juist alle ruimte. Dat betekent niet dat we de hele dag aan het bidden zijn! We komen op nieuwe plaatsen, maken nieuwe vrienden, gaan elke dag lekker eten, beleven avonturen, we doen niets of gaan lekker shoppen. Hierdoor raken tijdens die week ‘leven’ en ‘geloof’ elkaar op een natuurlijke manier. Werkelijk een genade, voor wie het kent. Gun uw (klein) zoon of dochter deze ervaring en neem hen mee. Deze week zal ook hen rijker maken.

We doen deze bedevaart samen met andere parochies uit ons bisdom, en de bisschop reist met ons mee! Tijdens de bedevaart zijn we wel steeds met onze eigen parochie samen. Onze pastoor gaat mee. We zijn als parochie ondergebracht in één hotel en volgen samen het programma.

Op maandag 2 maart 2020 is er om 20.00 u een informatiebijeenkomst voor deze reis in het KTC St. Petrus, Kloosterdreef 31, Eindhoven.

De kosten
O ja, zeker ook belangrijk: op bedevaart gaan is kostbaar. Eigenlijk onmogelijk voor een gezin met opgroeiende kinderen. De instapprijs is laag gehouden door de bedevaartorganisatie. Maar de parochie zal haar uiterste beste doen om ervoor te zorgen dat kinderen onder de 18 jaar voor € 100,- mee kunnen. Laat uzelf informeren over de mogelijkheden. We kijken uit naar uw komst!