De vrijdag en zaterdag vóór de vierde zondag van de Veertigdagentijd worden parochies aangemoedigd om ‘24 uur voor de Heer’ te organiseren. In 2020 is dat vrijdag 20 en zaterdag 21 maart.

In 2015 nam paus Franciscus het initiatief op in de bul Misericordiae vultus, waarin hij het Heilig Jaar van de Barmhartigheid afkondigde. Daarna is het elk jaar onderdeel geweest van de Veertigdagentijd als voorbereiding op Pasen. De ‘24 uur voor de Heer’ nodigen ertoe uit het sacrament van verzoening (biecht) te vieren in een context van eucharistische aanbidding.

“Het initiatief moet in de bisdommen worden bevorderd,” benadrukt paus Franciscus in Misericordiae vultus (17). “Zeer veel mensen naderen opnieuw het sacrament van de verzoening en onder hen veel jongeren, die in deze ervaring vaak de weg weer vinden om terug te keren tot de Heer, om een ogenblik van intens gebed te beleven en de zin van het eigen leven opnieuw te ontdekken.”

In dit kader is er aanbidding en biechtgelegenheid in de St. Petruskerk op vrijdag 20 maart van 9.30h tot 12.00h, aansluitend op de ochtendmis van 9.00h.

Dit alles natuurlijk onder voorbehoud: mochten de maatregelen rond het coronavirus verscherpt worden, dan vervalt mogelijk de aanbidding. We zullen dit dan zo spoedig mogelijk melden via de website en door mededelingen op de kerkdeur.