Op het moment dat ik dit schrijf is het nog 22 graden buiten en schijnt de zon volop. Kinderen lopen verkleed als heksen en duiveltjes door de stad en mogen snoep gaan vragen bij winkels en huizen die versierd zijn met spinnenwebben en pompoenen. Ik maak het nóg wat gekker: we denken bij PetruSamen al aan Kerstmis!

 

Tijdens de familieviering op Kerstavond om 19.00 uur mogen kinderen zich óók verkleden en zich helemaal inleven in het verhaal van de geboorte van Jezus. Zij mogen als engel, herder, schaap of koning deelnemen aan het uitbeelden van het kerstverhaal, dat door de vertellers zal worden voorgelezen. Ook Maria en Jozef zullen natuurlijk van de partij zijn, mét een kindje Jezus. Verkleedkleren zijn in de kerk aanwezig maar misschien heb je zelf ook wel een stoere herdersmantel of een schattig engelenjurkje.

 

Alle kinderen kunnen meedoen want er waren véél herders en schapen op de been die nacht, en een heel leger aan engelen verscheen in de lucht! Het is wél de bedoeling dat we vooraf weten wie er mee wil doen, zodat we de rollen kunnen verdelen. Wat denk je? Lijkt het je leuk om mee te doen? Dan mag je je aanmelden bij Mirjam door een mail te sturen naar familiepastoraat@petrus-ehv.nl.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]