Tijdens Wereldmissiedag op 24 oktober zal de deurcollecte-opbrengst ten goede komen aan wederom twee nieuwe projecten van Stichting MOV.

 

  1. Een biologische geitenfarm: in Tullu Roba, Isiolo wordt gestart door Kamila, een MOV-studente die door ons naar Highschool kon en die met hulp van ASML in Nairobi biotechnologie heeft gestudeerd en nu haar kennis in een nieuw bedrijf samen met vier andere vrouwen in praktijk wil gaan brengen. Hoe geweldig is dit! Het vraagt een behoorlijke motivatie en inzet vanuit Kenia, die is er al 😊, het vraagt van ons een bijdrage van €4000,-: best pittig maar we doen ons best!

 

2.Watertanks zijn vooral nodig om boerinnen door de lange droogteperiode heen te helpen. De eerste tanks hebben er voor ons project van 30 boerinnen en hun gezinnen, dus zo’n 300 mensen in Merti al voor gezorgd dat er voldoende voedsel geproduceerd kan worden zodat de gezinnen ook tijdens extreme droogte genoeg te eten hebben. We willen ook onze andere vrouwengroepen op deze manier ondersteunen. Een tank kost met bezorgen naar dit buitengebied en plaatsen €750,-.

 

 

 

Kunt u weer meehelpen?

Op 24 oktober zullen Don, Esther, Carla of Greet namens de MOV u met een korte bijdrage op de hoogte brengen van de actuele ontwikkelingen in Kenia. Mocht u niet in de kerk aanwezig kunnen zijn en wilt u onze projecten toch steunen, dan kunt u uw bijdrage overmaken op  NL23INGB0002977700 ten name van Stichting MOV Eindhoven.

Bij voorbaat heel veel dank!

Don Croonenberg
Voorzitter www.stichtingmov.nl