De traditie van Allerzielen bestaat al erg lang in onze kerk, het extra verzorgen van de graven en het bezoeken van de grafzegeningen op de verschillende kerkhoven in onze parochie zijn al vele jaren een goede gewoonte.
Sinds een aantal jaren wordt hier een nieuwe traditie aan toegevoegd, het bezoeken van de kerkhoven in het donker, met een door ons aangeboden lichtritueel.

Daarom zullen de kerkhoven van de Kloosterdreef, de Boschdijk, de Smetsakker en de IJsselstraat op Acht, op donderdag 2 november aanstaande tot 20.30 uur geopend zijn en zullen fakkels en lampen de hoofdpaden verlichten.
Aansluitend aan de avondvieringen van 19.00 uur in de St. Petruskerk en de St. Antonius Abtkerk zullen u kaarsjes uitgereikt worden.

.

Op de begraafplaatsen aan de Boschdijk  en de Smetsakker kunt u ook een kaarsje ontvangen. U mag het kaarsje brandend achterlaten op het graf of bij de urnenplaats van uw geliefde overledene. Indien uw geliefde elders begraven of gecremeerd is, kunt u uw kaarsje plaatsen op de algemene herdenkingsplaats.

.

Tevens worden er ’s middags om 15.00 uur gebedsdiensten met individuele grafzegeningen gehouden op de begraafplaatsen van onze parochie.
Aansluitend bent u uitgenodigd voor een kopje koffie of thee om samen even na te praten.

.

Tijden van de bijeenkomsten op 2 november

15.00 uur gebedsviering en individuele van de graven op de begraafplaatsen Smetsakker, Kloosterdreef, Boschdijk en IJsselstraat.

19.00 uur Allerzielenvieringen in de St. Antonius Abtkerk, de St. Petruskerk en de St. Thomaskerk.

20.00-20.30 uur avondopenstelling van de begraafplaatsen Smetsakkker, Kloosterdreef, Boschdijk en IJsselstraat (Acht), met lichtritueel.

.

In het Antoniushuis en de Kapel v.h. H. Hart zijn er deze avond geen vieringen.

Bij extreem slecht weer gaat de avondopenstelling op de begraafplaatsen niet door.