Tijdens het weekend van de begraafplaatsen, willen we graag de diversiteit van de verschillende manieren van begraven, maar ook de verscheidenheid aan grafornamenten op begraafplaatsen laten zien en onder een breed publiek bekend maken. De begraafplaats achter de St. Petruskerk aan de Kloosterdreef zal op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur geopend zijn.

Tijdens de open dag zijn er verschillende standjes, met o.a. een uitvaartverzorger, steenhouwers, een sierurnen maker en een deskundige op het gebeid van alle begraaftechnieken (bijvoorbeeld op- en herbegraven) aanwezig.

De beheerders informeren u graag over de verschillende mogelijkheden van begraven, de graftuintjes, het plaatsen van een urn in het columbarium, het strooiveld en de “gewone” graven. De beheerders vertegenwoordigen de vier begraafplaatsen van de Petrusparochie.

Wie weet komt u tot verrassende conclusies na een bezoek aan onze open dag op zaterdag 25 mei, de toegang is natuurlijk gratis en voor deze keer staat er koffie en thee voor u klaar!