Ook dit jaar zullen er in onze kerken collectebussen staan voor de stichting MOV-Eindhoven. Helaas is de actie vorig jaar niet door kunnen gaan i.v.m. de sluiting van de kerken in maart. Daarom willen we dit jaar graag op herkansing om zo de Keniaanse meisje vooruit te helpen.  Omdat niet iedereen naar de kerk kan komen, kunt u natuurlijk ook een bedrag over maken op hun IBAN nummer: NL23INGB0002977700 t.n.v. Stichting MOV Eindhoven.

 

School + inkomen = toekomst

Dankzij de MOV groep konden de afgelopen jaren ca. 350 Keniaanse meisjes naar school; ruim een derde van hen heeft daarna ook een baan gevonden. Om nóg meer meisjes te kunnen helpen gaat de MOV haar activiteiten uitbreiden: meisjes met een diploma krijgen meer steun richting arbeidsmarkt, krijgen ICT- les, kunnen een cursus ondernemerschap volgen en op beperkte schaal krijgen jonge ondernemers van de MOV een financieel steuntje in de rug om hun eigen bedrijfje te beginnen.

De eerste activiteiten zijn al gestart; een irrigatieprojecten, groenten telen en een winkeltje met zonnebrillen. Maar er zijn meer ideeën die uitgewerkt gaan worden.

 

 

Doet u mee?

De vakgerichte trainingen kosten circa € 500,- per meisje. Een microkrediet voor startende ondernemers bedraagt zo’n € 300. We werken samen met lokale organisaties, gemeenschappen en families om dat geld bij elkaar te krijgen, maar dat is en blijft heel lastig! Hulp van de Vastenactie is daarom voor deze meisjes van onschatbare waarde en kan voor hen het verschil maken tussen thuis zitten of een mooie toekomst. Doet u mee?

Vaste donateurs zijn ook van harte welkom om de continuïteit te waarborgen: zie hun site voor meer informatie: www. stichtingmov.nl