Parochie St. Petrus’ Stoel te Antiochië

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Banner

23-9-2018: Vredesviering 2018

vredesweek 2018‘Generaties voor Vrede’ is het thema van de landelijke Vredesweek 2018.

Op zondag 23 september 2018 organiseert het Platform Levensbeschouwing en Vrede regio Eindhoven (LEV) een uur vol optredens met tekst, zang en muziek over dit onderwerp. Voor meer informatie klik op de volgende link:

Vredesviering 2018

21-10-2018: 1000 stemmen zingen Oosterhuis

Evenement: 1000 stemmen zingen Oosterhuis :
Wanneer zondag 21 oktober 2018 van 14.30 uur tot 1730 uur
Waar: Grote Zaal Muziekgebouw Eindhoven
Entree: € 27,50 excl. reserveringskosten incl. pauzedrankje. Kaarten te bestellen via de site van het Muziekgebouw of telefonisch 040-2442020  

Met groot koor, orkest en een volle zaal vieren we hier in Eindhoven voor heel Nederland en Vlaanderen de 85-ste verjaardag van Huub Oosterhuis. Centraal thema van het concert is  onze zorg om de aarde, Gods schepping.
Uitgevoerd wordt “Het Lied van de Aarde” onder leiding van Geert Hendrix, directeur van de Muziekacademie van Lier en docent aan het conservatorium in Antwerpen. Voorafgaand aan de uitvoering zal Huub Oosterhuis een inleiding op dit werk geven. Na de pauze dirigeert Tom Löwenthal 16 liederen van Oosterhuis, op muziek van Bernard Huijbers, Antoine Oomen, Tom Löwenthal en Arjan van Baest. Iedereen kan uit volle borst meezingen
350 Zangers van meer dan 50 koren uit heel Nederland en Vlaanderen verzorgen de koorzang en ondersteunen de massale samenzang.
Een gebeurtenis die u niet mag missen!
Ook bisschop De Korte is voornemens dit, men mag zeggen, unieke liturgische feest, bij te wonen

Contactadres: Marjon Starrowsky
                          Gijzenberg 2
                          5508 AN Veldhoven
                          Tel. 0402543453/0633919118

4-10-2018: ontmoetingsdag 'Als kanker je raakt'

Voor het persbericht, klik op Als kanker je raakt

Open Huis: middagpauzeviering met orgelmuziek

orgelgetijdeviering

De kerntaak van het Open Huis Sint Cathrien is het openhouden van een gastvrij inloophuis in de Ontmoetingsruimte van de centraal gelegen Catharinakerk. Daarnaast zijn er flankerende activiteiten die deze hoofdtaak versterken of daaraan dienstbaar zijn. Eén daarvan is de wekelijkse middagpauzeviering op vrijdagmiddag om 12.15 uur.  Dit is een viering van woord, gebed en orgelmuziek, ook wel orgelgetijde genoemd.

 

Een rustpunt, van ongeveer 30 minuten, midden op de dag, mooi moment voor bewustwording en zelfreflectie.

 

De viering heeft een overzichtelijke indeling :

 

Psalmlezing, gebed, schriftlezing en  voorbeden, afgewisseld met orgelmuziek.


De liturgie, met een maandelijks thema, wordt op basis van de periode in het kerkelijk jaar door twee leden van een liturgiegroep vastgesteld. Zij of hij die voorgaat, de lector, maakt  zelf per viering de voorbeden. De organisten zoeken bij het thema passende muziek. De organisten delen zelf hun  speeltijd in, zodat zij ook langere stukken kunnen spelen.

 

De viering wordt blijvend door een klein aantal belangstellenden, waaronder  dienstdoende gastvrouwen en gastheren , bezocht. Ook toeristische bezoekers blijven soms luisteren. De  toegang is gratis en er is ruimte genoeg voor meer belangstellenden.  Na dit muzikaal en meditatief moment is iedereen van harte welkom om in de Ontmoetingsruimte van het OPEN HUIS  een eenvoudige lunch te gebruiken.

 

Een enthousiaste  groep van lectoren en organisten verzorgt dit wekelijkse moment van BEZINNING, INSPIRATIE en MEDITATIE, waar iedereen, zoals bij het OPEN HUIS past, van harte welkom is.