Ruim 20 jaar heeft onze Stichting MOV uit Eindhoven en Nuenen zich ingespannen om jonge meiden in NO-Kenia in de schoolbanken te helpen. Meer dan 300 meisjes hebben een opleiding aan de middelbare school genoten en een deel vervolgde de studies aan hogeschool of universiteit.

 

Een aantal meiden heeft inmiddels werk, bijvoorbeeld in het onderwijs, de publieke sector of als zelfstandig ondernemer, maar een groot deel ook niet. Daarom gaat de MOV zich vanuit Nederland meer toeleggen op werk, terwijl de partnerorganisatie I-GET in Nairobi en Isiolo zich concentreert op onderwijs. De eerste projecten lopen inmiddels: chickenfarms, imkers, fruitbomen en projecten rond wegenbouw, elektronica en ‘tiny forests’ liggen op de tekentafel.

 

Bisschoppelijke onderscheiding

Het nieuwe MOV-bestuur werd afgelopen weekend ingehuldigd in de Thomaskerk in Eindhoven. Speciaal voor deze gelegenheid deed de Bossche bisschop G. de Korte de dienst en verleende een bisschoppelijke onderscheiding aan dhr. Ferd Pasteels, MOV-lid van het allereerste uur en sinds enkele maanden 100 jaar jong!

 

Voor de preek van de bisschop klik hier.

 

Het nieuwe MOV-bestuur bestaat uit Carla van Thiel-Mutsaerts, Esther Goossens, Greet de Bruijn en Don Croonenberg, bijgestaan door specialisten in Nairobi en Isiolo County. Meer weten? Ga naar www.stichtingmov.nl. Blijf ons steunen!